Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

Oklopništvo

Najbolja tenkovska posada bili su pripadnici tenkovske bojne Kune, dok je najbolja oklopno-mehanizirana posada bila iz 2. mehanizirane bojne Pume
Održano natjecanje posada Gombr-e povodom Dana oklopništva
 
GOMBR
 
 

PRESS

 

 

 

Povodom obilježavanja Dana oklopništva Gardijska oklopno-mehanizirana brigada na vojnom poligonu "Gašinci" u utorak, 2. listopada 2018. organizirala je natjecanje najboljih tenkovskih i oklopno-mehaniziranih posada.

 

Svečanosti proglašenja pobjednika i obilježavanju Dana oklopništva nazočio je izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, načelnik Ureda za planiranje brigadni general Denis Tretinjak, načelnik Stožera Zapovjedništva snaga Slovenske vojske general Milan Žurman te vojni izaslanici Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Mađarske i Slovenije, kao i predstavnici civilnih vlasti i drugi uzvanici. 

...

U natjecanju su sudjelovale posade borbenih vozila iz sastava Tenkovske bojne Kune, Oklopne bojne, 1. mehanizirane bojne Sokolovi i 2. mehanizirane bojne Pume, a ove godine natjecali su se i pripadnici Logističke brigade Slovenske vojske.

U prigodnom obraćanju general Tretinjak istaknuo je kako ovo natjecanje za oklopništvo Hrvatske vojske znači demonstraciju još većih i boljih sposobnosti, a posebno je izrazio zadovoljstvo zbog sudjelovanja Slovenske vojske. 

"Kada smo prije tri godine krenuli s ovim natjecanjem, bila je jasna vizija i ideja da ovo natjecanje pokrene proces podizanja sposobnosti na bazičnoj, elementarnoj razini koja čini svaku postrojbu. Impresivni rezultati, koje sam danas, vidio u odnosu na prethodne dvije godine pokazuje da idemo u pravom smjeru. Vremena se smanjuju, kvaliteta provedbe taktika, tehnika i procedura su značajno evuloirale i to me čini ponosnim. No, ono što me čini još zadovoljnijim je što smo realizirali dogovor od prošle godine, a to je sudjelovanje Slovenske vojske u natjecanju."

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

"Nazočnost vojnih izaslanika naših prijateljskih zemalja daje mi nadu da ćemo vidjeti i pripadnike njihovih oružanih snaga  na ovom natjecanju. Sudjelovanje drugih vojski na ovom natjecanju je veliki benefit za sve nas, zbog razvoja interoperabilnost i svega čemu u Savezu težimo, a to je da lakše i brže provodimo zajednička djelovanja naših postrojbi", rekao je general Tretinjak.

General Žurman pohvalio je organizaciju natjecanja, također istaknuvši važnost zajedničkog osposobljavanja dviju prijateljskih zemalja. 

Natjecanje je osmišljeno i organizirano sa svrhom razvijanja natjecateljskog duha i zajedništva unutar postrojbi i partnera iz NATO-a te provjere uvježbanosti pojedinca i posada pa su sudionici stavljeni pred niz zahtjevnih pojedinačnih i zajedničkih zadaća.

Natjecateljska staza bila je dugačka oko četiri kilometra, a tijekom tri natjecateljska dana sudionici su se kretali po istoj stazi provodeći definirane zadaće. Uspješnost svladavanja staze određeno je mjerenjem vremena potrebnog svakoj posadi da izvrši postavljeni zadatak na ruti kretanja. 

Najbolja tenkovska posada bili su pripadnici tenkovske bojne Kune, dok je najbolja oklopno-mehanizirana posada bila iz 2. mehanizirane bojne Pume. 

 

 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. MORH/T.Brandt

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 489 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Budućnost Hrvatske je u rukama:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja