Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Reakcija

Priopćenje UZDBV i podrška Velimiru Bujancu i Z1 Televiziji
Savjest naroda nikakve zabrane ne mogu utišati
 
Velimir Bujanec
 
 

PRESS

 

 

 

UDRUGA ZAGREBAČKI  DRAGOVOLJCI  BRANITELJI VUKOVARA

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara s nevjericom je pročitala vijest kako je Vijeće za elektroničke medije (VEM) u ponedjeljak je donijelo odluku kojom se zbog govora mržnje u televizijskoj emisiji "Bujica" o migrantima prikazanoj početkom studenoga 3. prosinca na 24 sata privremeno oduzme koncesija nakladnicima Z1 televizije, Slavonskobrodske televizije (SBTV) i Osječke televizije, a na četiri sata od 18,59 do 22,59 sati nakladnicima Srce TV-a, TV Jadrana i Adriatic TV-a.

 

Naime iz obrazloženja pojedinih članova VEM-a razvidno je kako im je zapravo cilj emisija Bujica te ovom odlukom kažnjavaju voditelja Velimira Bujanca zato jer cit. “sve je dopušteno samo na profesionalan način što je u ovoj emisiji izostalo”, pozivaju se na zaštitu prava manjina koje se uopće ne spominju u predmetnoj emisiji, ne smije se otvoreno reći kako je u zemljama gdje je pojačan ilegalni ulazak migranata povećan broj silovanja, itd.

...

Zato dajemo podršku gospodinu Velimiru Bujancu koji je ponovno izložen rigoroznom progonu, Z1 televiziji, kao i svim televizijskim postajama koje prenose emisiju Bujica. Ovakve zabrane ne pamti ni najmračnije razdoblje Titova totalitarizma kojem je hrvatski narod bio podvrgnut više od 45 godina.

Ovi postupci podsjećaju nas na razdoblje koje ovih dana puni sto godina - razdoblje srbijanskog terora.

Ono što sa sigurnošću možemo reći jest kako će ovakvi postupci postići upravo suprotan učinak te povećati ne samo gledanost Bujice koje stotine tisuća gledatelja nestrpljivo očekuju svakog ponedjeljka, srijede i petka, nego će zabrana postići upravo suprotan učinak i povećati gledanost svih televizijskih postaja koje su izvrgnute „vemovskom teroru“.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Ovim putem dajemo javnu podršku gospodinu Velimiru Bujancu i temama koje otvara, a koje su od vitalnog interesa za hrvatski narod kako u Domovini tako i izvan nje.

Zgroženi smo dvostrukim mjerilima VEM-a koji je već nekoliko puta svojim odlukama pokazao i dokazao pristranost te da niti su neovisno tijelo, niti imaju volje i želje kažnjavati stvarni govor mržnje i poticanje na nasilje.

Naime nema niti godinu dana kako to isto tijelo odlučilo kako u sramotnom i kriminalnom filmu „Ministarstvo ljubavi“ nema govora mržnje i poziva na nasilje, vjerojatno jer se radi o udovicama hrvatskih branitelja, kako Stankovićeve ispade mržnje protiv hrvatskih branitelja na HRT tolerira, a nismo zaboravili ni  Index-ov poziv na linč invalida Domovinskog rata kao i bezumne napade na Katoličku crkvu.

Što reći za nečuveni govor mržnje protiv sveg hrvatskog u srpskim Novostima. Crvena buržoazija i velikosrbi očito imaju imunitet i pravo na govor mržnje te otvoreno pozivanje na nasilje spram Hrvata, no kada jedna domoljubna emisija ukaže na stvarni problem koji se skriva od javnosti ne samo u Hrvatskoj nego i Europi kojoj pripadamo, tada se mobilizira cijela bulumenta kako bi zgazila tu malu oazu u kojoj se otvoreno progovara o onome što muči hrvatskog čovjeka.

"Ljudi od značaja savjest su naroda kojem pripadaju" rekao je Samuel Smiles. Za emisiju Bujica to svakako možemo reći, jer imamo priliku čuti mnoge koji jesu savjest našem hrvatskom narodu, savjest koju nikakve zabrane ne mogu utišati.

Zorica Gregurić,

predsjednica Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

 Foto: 1. wikipedia.org

 

Autor: Zorica Gregurić

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 502 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com