Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

OSRH

Borbeni spasioc - iznimno zahtjevna uloga
U Požegi završena obuka za borbenog spasioca
 
Obuka za borbenog spasioca
 
 

PRESS

 

 

 

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi, od 28. siječnja do 13. veljače 2019. provedena je obuka za borbenog spasioca.

 

Polaznici obuke u potpunosti su svladali sva potrebna znanja i vještine propisane Programom obuke za borbene spasioce te su stekli dodatnu osposobljenost i licencu za rad borbenog spasioca u trajanju od jedne godine.

...

Uz teorijski dio obuke te pojedinačne vještine potrebne za rad borbenog spasioca, naglasak je stavljen na kompletno zbrinjavanje ranjenika.

Tako su polaznici, uz realističan prikaz ozljeda, uvježbavali algoritam postupaka od trenutka stradavanja do dolaska MEDEVAC tima, pri čemu poduzimaju sve potrebne radnje i postupke. Nakon uvježbavanja u kabinetu, polaznici na LV Glavica prikazali su stečena znanja i vještine na terenu. U simuliranom borbenom okružju, u kojem ima ranjenih od pješačkog naoružanja i MES-a, morali su izvršiti misiju postrojbe te zbrinuti ranjenike u potpunosti. 


Po završetku obuke, zapovjednik  Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi pukovnik Mato Tomašević uručio je polaznicima licence i potvrde o završenoj obuci. 

Polaznici su tom prigodom izrazili zadovoljstvo pristupom i stručnošću instruktora koji su proveli cjelokupnu obuku te ih tako osposobili za iznimno zahtjevnu ulogu borbenog spasioca.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 Foto: OSRH / G. Mažar

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 235 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com