Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRZ

Uz trenažne letove, razgovaralo se i o uzvratnom posjetu "Frecce Tricolori" bazi u Zemuniku koji je planiran 4. travnja 2019.
'Krila Oluje' gostovala kod akro grupe 'Frecce Tricolori'
 
Krila Oluje
 
 

PRESS

 

 

 

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje" posjetila je u četvrtak, 14. ožujka 2019. akrobatsku grupu talijanskog ratnog zrakoplovstva "Frecce Tricolori". Ovo je treće gostovanje "Krila Oluje" u Zrakoplovnoj bazi Rivolto što potvrđuje izvrsnu suradnju i prijateljstvo dvaju nacionalnih akrobatskih grupa.

 

Hrvatske pilote predvođene vođom grupe satnikom Darkom Belančićem dočekali su i pozdravili zapovjednik talijanske akrobatske grupe "Frecce Tricolori", bojnik Gaetano Farina te vođa grupe, bojnik Stefano Vit zajedno sa svim pilotima "Frecce Tricolori".

...

I ovoga puta najzanimljiviji dio posjeta bili su zajednički letovi u miješanim posadama hrvatskih i talijanskih akrobatskih pilota. Tako su piloti talijanske akrobatske grupe letjeli s hrvatskim kolegama u avionima Pilatus PC-9M, dok su piloti "Krila Oluje" letjeli u avionima MB 339 tijekom zajedničkih uvježbavanja za nastupe u sezoni 2019.

Uz trenažne letove, razgovaralo se i o uzvratnom posjetu "Frecce Tricolori" bazi u Zemuniku koji je planiran 4. travnja 2019.,  kada bi zajednička uvježbavanja ovoga puta izveli iznad piste u Zemuniku.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Vođa "Krila Oluje" satnik Darko Belančić kazao je kako su obje grupe tek započele s pripremama za nastupe u ovoj godini, a posebno ga veseli što jedni drugima mogu prikazati kako izgledaju pojedini elementi i figure iz kabine aviona na kojima lete.

"Letjeti sa pilotima jedne od najpoznatijih svjetskih akrobatskih grupa koji djeluju gotovo 60 godina je iskustvo koje nigdje ne možete steći niti u jednoj školi. Jednako tako talijanske kolege puni su dojmova i nezaboravnih trenutaka dok lete s nama u našim Pilatusima", istaknuo je satnik Belančić.

 

Krila oluje

Foto: 1.  HRZ / M. Karačić

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 215 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com