Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

OSRH

"Znam da vam je trebalo mnogo hrabrosti da se odlučite na ovaj korak, ali sad ste na pravom putu"
Pripadnici Hrvatske vojske posjetili Zajednicu Cenacolo
Cenacolo
 
 

PRESS

 

 

Djelatnici Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin" posjetili su  u srijedu, 17. travnja 2019. bratovštinu "Sveti Nikola" Zajednice Cenacolo u Jankolovici kod Biograda.

 

Povodom uskršnjih blagdana, pripadnici Hrvatske vojske donijeli su prigodne poklone i novčana sredstva koja su prikupili u humanitarnoj akciji za štićenike Zajednice koji se odvikavaju od raznih ovisnosti.  

...

Domaćini su se izaslanstvu SzO-a zahvalili na posjetu i darovima koje su donijeli,  prezentirali im svoje aktivnosti, način na koji žive te i ovom prigodom iznijeli osobna svjedočanstva o životima koje su vodili prije dolaska u Zajednicu, a danas, kako kažu, s novim poletom i snagom gledaju u budućnost.

Brigadir Rudolf Lovraković u svoje, te u ime zapovjednika SzO-a brigadira Gorana Huljeva te svih djelatnika Središta za obuku, poželio im je sretan Uskrs te istaknuo kako su im i na ovaj način željeli pružiti podršku u ustrajanju na ovome putu i započinjanju novoga života.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Da ustraju na svom putu, poželjela im je i zrakoplovna psihologinja u Pilotskoj školi SzO-a, bojnica Stela Ferić-Živaljić. 

"Znam da vam je trebalo mnogo hrabrosti da se odlučite na ovaj korak, ali sad ste na pravom putu.", kazala je. Naime, na ideju  za organiziranjem ove akcije, djelatnici SzO-a došli su nakon što su se štićenici Zajednice odazvali na poziv vojnog kapelana o. Ive Topalovića te posjetili vojarnu u Zemuniku. 

Nekoliko njih iz bratovštine "Sveti Nikola" svjedočilo je o svojim životima prije i nakon dolaska u Cenacolo. Mladići su to koji nakon terapije u Zajednici, s optimizmom gledaju na život: svaka minuta u danu pomno im je isplanirana, a odricanje, rad i molitva njihova su svakodnevica.

 

Cenacolo

Foto: 1. OSRH / L. Parlov

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

Vezani naslovi

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 252 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr