Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HVU

U sustavu dočasničke izobrazbe do danas, na Hrvatskom vojnom učilištu školovano je 12 pripadnika Slovenske vojske
Prvi dočasnik Centra vojnih škola Slovenske vojske na HVU
 
HVU
 
 

PRESS

 

 

Izaslanstvo Centra vojnih škola Slovenske vojske predvođeno njihovim  prvim dočasnikom, časničkim namjesnikom Avguštinom Burgom, posjetilo je u vremenu od 1. do 2. travnja 2019. godine, Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman".

 

Domaćin posjete bio je prvi dočasnik HVU-a, časnički namjesnik Ivan Grudenić zajedno s prvim dočasnikom Dočasničke škole časničkim namjesnikom Miroslavom Raštegorcem, prvim dočasnikom Časničke škole časničkim namjesnikom Zlatkom Vitićem, prvim dočasnikom Kadetske bojne časničkim namjesnikom Željkom Vuksanićem te voditeljem Visoke dočasničke izobrazbe časničkim namjesnikom Denisom Nikolašem. U sastavu slovenskog izaslanstva bio je i Prvi dočasnik Dočasničke škole, časnički namjesnik Uroš Gornik.

...

Cilj posjete je jačanje bilateralne obrambene suradnje u području izobrazbe i školovanja dočasnika. Časnički namjesnik Burg predstavio je projekt visokog školovanja dočasnika Slovenske vojske, odnosno pokretanje akreditacije vojnog programa koji bi kroz uspostavljanje Visoke škole za dočasnike, rezultirao s dostizanjem akademskog stupnja obrazovanja.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Uz razgovore o izobrazbi i školovanju dočasnika, vođeni su razgovori i o jačanju suradnje u okviru inicijative A5 te je tom prigodom, časnički namjesnik Grudenić najavio provedbu tečaja za najviše dočasničke dužnosti (Command Senior Enlisted Leader Course) koji će se po treći puta provesti u organizaciji HVU-a u listopadu ove godine.

Također, uputio je poziv časničkom namjesniku Burgu da pozove pripadnike Slovenske vojske na pohađanje tečaja te da mogu sudjelovati i kao gosti predavači.

Časnički namjesnik Burg zahvalio je na srdačnom prijemu i dosadašnjoj višegodišnjoj suradnji te je pozvao prvog dočasnika HVU-a na uzvratni posjet.

Naime, u sustavu dočasničke izobrazbe do danas, na Hrvatskom vojnom učilištu školovano je 12 pripadnika Slovenske vojske koji su sa zapaženim rezultatima, završili Visoku dočasničku izobrazbu.

 

HVU

Foto: HVU / D. Volarić

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 497 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr