Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRZ

Luka: Kad sam sletio osjećao sam se pobjednički
Prvi samostalni letovi 25. naraštaja vojnih pilota na ZLIN-u
HRZ
 
 

PRESS

 

 

 

Polaznici 25. naraštaja hrvatskih vojnih pilota u Eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izveli su u srijedu, 22. svibnja 2019. godine prve samostalne letove na avionu ZLIN 242 L u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

 

U sklopu prvih samostalnih letova, kojima su prethodili kontrolni letovi, polaznici su napravili dva školska kruga, a let je trajao desetak minuta.

...

Svi dijelovi leta, od pokretanja motora aviona ZLIN 242 L, izlaska na pistu, polijetanja, formiranja školskog kruga, motrenja te završnog prilaza za slijetanje i produžavanje u novi školski krug detaljno su razrađeni tijekom priprema.

Po završetku prvog samostalnog letaTomislav Bilandžić iz Sinja kazao je: "Samostalni let je izvrstan. Sam si odgovoran za svoje postupke. Želio sam biti vojni pilot i našao sam se u ovom pozivu", poručivši kako se vidi u akrobatskoj skupini "Krila Oluje".

"Kad sam sletio osjećao sam se pobjednički", istaknuo je Luka Arambašić iz Šibenika, kojemu je vjetar tijekom leta predstavljao dodatni izazov.

- sadržaj se nastavlja -

 

HRZ

 

Tomislav Colić iz Sibinja kod Slavonskog Broda također je bio pod dojmom nakon izvođenja prvog samostalnog leta: "Koliko je ovaj let važan shvatio sam tek kad sam sam sjeo u kabinu aviona". Slobodu, adrenalin i uzbuđenje tijekom leta osjećali su i njihovi kolege iz naraštaja Luka Mihovil Glas, Domagoj Božan i Tomislav Janković, a svi na nastavak obuke gledaju s optimizmom.

Natporučnik Dominik Jerinić, jedan od nastavnika letenja izrazio je zadovojstvo: "Prve samostalne letove uspješno su izveli, a sada će se dalje pripremati za ispitni let te za nastavak obuke koja će biti još složenija i zahtjevnija."

"Uspješno provedenim prvim samostalnim letovima kadeti su potvrdili da su spremni za nastavak letačke obuke. Ovo je veliki uspjeh za njih, ali i nastavnike letenja koji su ih osposobili za ovaj važan korak u njihovoj karijeri.  Prvi samostalni let zasigurno im je pružio dodatnu sigurnost, samopouzdanje i motivaciju za nastavak školovanja", kazao je zapovjednik Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze pukovnik Robert Ribarić.

Na uspješnom prvom samostalnom letu, polaznicima je čestitao i zapovjednik Pilotske škole Središta za obuku HRZ-a pukovnik Željko Harapin.

Prvom samostalnom letu na avionu ZLIN 242L polaznici su pristupili nakon razdjela temeljnog letenja,  nakon čega ih očekuju složenije faze letačke obuke koje uključuju akrobatsko, navigacijsko i grupno letenje, a potom prelazak na izabrani tip za pilote aviona i pilote helikoptera.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: HRZ / M. Karačić

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 408 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr