Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Izbori

"Ni dosad nije bila praksa da se uz obvezne, zakonom propisane statistike, dodatno objavljuju i statistike broja birača po biračkim mjestima"
Ministarstvo uprave: Neutemeljenim izjavama Gong urušava povjerenje građana
GONG
 
 

PRESS

 

 

 

Ministarstvo uprave je, u skladu sa zakonskim obvezama, objavilo sve obvezne kao i dodatne statistike birača, izvijestili su u petak iz tog ministarstva reagirajući tako na prozivke nevladine udruge Gong da uoči izbora za Europski parlament nisu javno objavili broj birača po biračkim mjestima kako je to bila praksa na proteklim izborima.

 

"Ni dosad nije bila praksa da se uz obvezne, zakonom propisane statistike, dodatno objavljuju i statistike broja birača po biračkim mjestima kad je cijela država jedna izborna jedinica te su ti navodi izrečeni od predstavnika Gonga netočni“, uzvratilo je Ministarstvo uprave prozivajući Gong da neutemeljenim izjavama urušava povjerenje građana.

...

Izvijestili su također kako nisu smatrali potrebnim biračima prezentirati jedne te iste podatke i po biračkim mjestima budući da su već objavljeni podaci o broju birača po općinama i gradovima jer bi isto predstavljalo suvišnost, a moglo bi dovesti birače i u zabunu. 

"Napominjemo i kako je dosadašnja praksa bila objavljivati statistiku birača po glasačkim mjestima prilikom provedbe izbora zastupnika u Hrvatski sabor, a ne za Europski parlament“, poručili su iz Ministarstva uprave.

Ministarstvo uprave je u skladu sa zakonskim obvezama objavilo obvezne statistike kao i neke dodatne statistike za koje smatra da će pridonijeti informiranju građana, napomenuli su u priopćenju upućujući na poveznicu https://uprava.gov.hr/vijesti/rjesenje-o-izmjeni-rjesenja-o-zakljucivanju-popisa-biraca-za-izbore-za-clanove-u-europski-parlament-iz-republike-hrvatske/14929.

Također dodaju kako je 502.000 obavijesti poslano putem sustava e-Građani u osobni korisnički pretinac (OKP) u kojem se građane informira o njihovom biračkom mjestu.

Dodatno su provjere moguće putem aplikacije https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 202 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr