Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

Prijateljstvo hrvatskih vojnika i učenika 4.d razreda započelo je prije godinu dana, kada su im učenici za Uskrs poslali crteže i čestitke te tako vojnicima uljepšali blagdane koje su provodili u Afganistanu
Hrvatski vojnici posjetili velikogoričke osnovnoškolce
Osnovna škola Velika Gorica
 
 

PRESS

 

 

 

 

Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta koji su sudjelovali u misiji "Resolute Support"  u Afganistanu posjetili su u utorak, 11. lipnja 2019. učenike četvrtoga razreda Osnovne škole Nikole Hribara iz Velike Gorice.

 

Prijateljstvo hrvatskih vojnika i učenika 4.d razreda započelo je prije godinu dana, kada su im učenici za Uskrs poslali crteže i čestitke te tako vojnicima uljepšali blagdane koje su provodili u Afganistanu.  Pripadnici kontingenta uzvratili su im fotografijama i porukama te se njihov kontakt održao za vrijeme boravka u misiji.

...

Prvi susret predstavnika kontingenta i učenika razreda prijatelja nakon povratka pripadnika kontingenta iz misije, obilježen je priredbom razreda koju su učenici pripremili za svoje prijatelje. Dvadesetak pripadnika kontingenta, odjevenih u prikrivne odore u pustinjskoj šari, postrojilo se pred školom te su se zajedno s učenicima uputili u razred gdje su imali priliku pogledati priredbu. Nakon glazbenih nastupa i igrokaza, pripadnici kontingenta odgovarali su na pitanja djece koje je zanimalo sve o njihovu radu i životu u Afganistanu.

Razred je pozdravio zapovjednik 8. HRVCON-a, brigadir Branko Tubić zahvalivši se roditeljima i učiteljicama koji su podržale ovu inicijativu.

„Pomogli ste nam  da naše, ponekad jako teške i zahtjevne, zadaće vojnika obavljamo s lakoćom i da nam vrijeme što prije prođe do povratka u lijepu našu Hrvatsku“, poručio je brigadir učenicima.

Osnovna škola Velika Gorica

Zapovjednik je zatim skrenuo pozornost roditeljima i gostima na značaj doprinosa Hrvatske vojske međunarodnoj sigurnosti.

„Napominjem da kontingenti Hrvatske vojske u zadnjih 16 godina zajedno sa saveznicima doprinose miru i sigurnosti u Islamskoj Republici Afganistana. To je doprinos međunarodnoj sigurnosti a samim tim i sigurnosti lijepe nam domovine Hrvatske“, rekao je.

Ravnatelj škole Stjepan Maravić, zahvalio se pripadnicima na dolasku i iskazao veliku čast radi suradnje 8. HRVCON-a s učenicima škole kazavši kako je ovo idealna prilika za učenika da nauče nešto više o radu pripadnika Hrvatske vojske.

Na kraju susreta, učenici su vojnicima uručili poklone koje su sami izradili za vrijeme boravka u školi prirode, a pripadnici kontingenta uzvratili su im zahvalnicama i vezenim imenima učenika na pustinjskoj podlozi ukrašenoj hrvatskom i afganistanskom zastavom, koje su donijeli iz Afganistana.

 

Osnovna škola Velika Gorica

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: MORH / T. Brandt

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 234 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr