Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Inovacije

Aplikacija zvučno upozorava korisnike na postojanje minskih polja u krugu od 50 metara, a intenzitet zvuka raste ukoliko se osoba približi minskom polju od mina

 
Hrvatski inovatori
 

 

PRESS

 

 

 

Hrvatski inovatori Ivan Martinić i Igor Božić dobitnici su prestižne godišnje nagrade za najbolju inovaciju u području sigurnosti Ženevskog globalnog centra za sigurnosnu politiku (GCSP), vodećeg svjetskog centra za inovacije u sigurnosnim politikama, priopćila je u petak Stalna misija RH pri UN-u u Ženevi.

 

S aplikacijom "minefields.info", hrvatski inovatori iz zagrebačke tvrtke Bounty d.o.o. osvojili su prvo mjesto od ukupno 198 projekata.

...

Aplikacija zvučno upozorava korisnike na postojanje minskih polja u krugu od 50 metara, a intenzitet zvuka raste ukoliko se osoba približi minskom polju od mina. Njena posebnost je da korisnici ne moraju nužno biti povezani na podatkovnu mrežu.

Aplikacija je u stopostotnoj funkciji u Hrvatskoj i Kolumbiji te je dosad koristi tisuće korisnika i zaslužna je za spašavanje stotine života. U Kolumbiji je od 1990-ih od mina poginulo ili ranjeno oko 12 tisuća ljudi.

Dodjela nagrade održala se u srijedu u Ženevi. Ocjenjivačko vijeće činili su ugledni vodeći ljudi iz svijeta sigurnosti, među kojima i umirovljeni zapovjednik švicarskih oružanih snaga André Blattmann.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 258 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com