Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Sigurnost na cesti

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

 
Dani tehničke ispravnosti vozila
 

 

PRESS

 

 

 

Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti vozila 2019" provoditi će se od 25. do 30. studenoga u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj.

 

Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, pozivali su u subotu sve zainteresirane vlasnike vozila da se u tom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

...

Iznimka su, kako dodaju, jedino vlasnici vozila koji u razdoblju održavanja akcije idu s vozilom na redoviti tehnički pregled radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Prilikom pregleda vozila obavit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko-test) i kontrola svjetlosne signalizacije.

Vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu, stoji u priopćenju iz MUP-a.

Akcija se provodi kako bi se vozači potaknuli na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila i utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Za ovogodišnju akciju osiguran je i dar za 15.000 vozača koji prvi pristupe akciji - pakiranje od tri litre tekućine za pranje vjetrobranskih stakala.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 506 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com