Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

Bojevo gađanje iz samohodnih višecjevnih lansera raketa 122 mm “VULKAN” M92

 
HRVCON
 

 

PRESS

 

 

 

HRVCON

 

Pripadnici 5. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhance Forward Presence – eFP) u Republici Poljskoj proveli su u srijedu, 27. studenog 2019. prvo raketno bojevo gađanje iz samohodnih višecjevnih lansera raketa 122 mm “VULKAN” M92 na vojnom poligonu “Bemowo Piskie – Gaudynek”.

 

Bojevo gađanje bitnice SVLR provedeno je u cilju dostizanja pune operativne sposobnosti za provedbu dodijeljenih zadaća u području aktivnosti.

...

Zapovjednik 5. HRVCON-a bojnik Marijan Žukina pohvalio je sve pripadnike te im čestitao na uspješno provedenoj zadaći, naglasivši kako je bitnica usprkos otežanim meteorološkim uvjetima uspjela u potpunosti provesti zadaću.

Republika Hrvatska od 2017. sudjeluje u mirnodopskim aktivnostima koje su definirane kao NATO aktivnosti za postizanje i održavanje spremnosti te potpora jačanju sigurnosti Saveza i njezinih članica.

Aktivnost ojačane prednje prisutnosti NATO saveza na svojim istočnim granicama usmjerena je na podizanje sigurnosti građana na tom području, čime Savez pokazuje sposobnost i spremnost za obranu integriteta i suvereniteta svih članica.

Hrvatski vojnici, zajedno s pripadnicima oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije, dio su Borbene grupe pod vodstvom Sjedinjenih Američkih država, koja je pridodana 15. mehaniziranoj brigadi Republike Poljske. Osnovna zadaća Borbene grupe – Poljska je zajedničko uvježbavanje i povećanje interoperabilnosti među saveznicama koje sudjeluju u navedenoj NATO aktivnosti.

 

HRVCON

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 438 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com