Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

Advisor Force Protection AIR WING BALKH nova je sastavnica 11. HRVCON-a u misiji Resolute Support u Afganistanu

 
HRVCON
 

 

PRESS

 

 

 

ZapovjedniK 11. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO misiji potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support – RS) u Afganistanu brigadir Dragan Basić posjetio s Prvim dočasnikom u okviru radnih obilazaka sastavnica zapovjedništvo Force Protection (FP) AIR WING BALKH.

 

Tom je prilikom zapovjednik FP AIR WING BALKH upoznao zapovjednika sa zadaćama i izazovima koji se nalaze pred postrojbom te iskazao zadovoljstvo radom, profesionalnim odnosom i vojničkim izgledom pripadnika 11. HRVCON-a u sastavu FP AIR WING BALKH.

...

Advisor Force Protection AIR WING BALKH nova je sastavnica 11. HRVCON-a u misiji Resolute Support u Afganistanu, proizišla iz zahtjeva za savjetovanje, sigurnost i zaštitu zrakoplovnih savjetnika koalicijskih snaga prilikom mentoriranja i obuke Afganistanskih zračnih snaga i pomoćnog osoblja.

Savjetovanje i zaštita se provodi na uzletno-sletnoj stazi AIR WING BALKH tijekom pretpoletnog pregleda zrakoplova prije odlaska na letačke zadaće te nakon završetka letačkih noćnih zadaća.

Svakodnevni odlazak na zadaću po složenim vremenskim uvjetima kakvi su u Afganistanu te korištenje cjelokupne zaštitne opreme iziskuje izuzetnu tjelesnu spremnost i obučenost pripadnika. Za svaku zadaću koju provode prolaze cjelokupni postupak pripreme u kojoj se pomno razrađuje svaki detalj i simuliraju sve moguće situacije.

Ponekad su dnevno angažirani i po 10 sati sa punom borbenom opremom na sebi kako bi zaštitili sebe i osobe koje štite i mentoriraju. Oprema je prilagođena njihovim taktičkim potrebema za rad u teškim meteo uvjetima. Osim što svi pripadnici vode iznimnu brigu o osobnoj opremi i naoružanju, posebnu brigu moraju voditi i o psihofizičkoj spremi.

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske “Anđeli čuvari” (“Guardian Angels”) u protekla su dva mjeseca ostvarili izuzetnu suradnju s pripadnicima Afganistanskog ratnog zrakoplovstva, a od pripadnika NATO članica na zračnoj luci MAZAR-E-SHARIF uživaju poštovanje i primaju pohvale za svoje dosadašnje obnašanje dužnosti.

Svojim radom i posvećenosti zadaćama, pripadnici FP AIR WING BALKH 11. hrvatskog kontingenta usmeno su pohvaljeni od zapovjedništva AIR WING BALKH i ključnog osoblja Zapovjedništva za obuku, savjetovanje i pomoć – Sjever (Train Advise and Assist Command – North – TAAC-N).

Force Protection AIR WING BALKH 11. HRVCON-a svojim su dosadašnjim radom dali upečatljiv doprinos u zaštiti prilikom osposobljavanja u obuci pilota i tehničara Afganistanskog ratnog zrakoplovstva.

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 372 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com