Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

"I dalje ćemo biti u spremnosti pružiti pomoć zdravstvenim djelatnicima"

 
Damir Krstičević
 

 

PRESS

 

 

Hrvatska je pravovremeno reagirala na pandemiju Covida-19 a hrvatska vojska daje značajan doprinos u borbi protiv te bolesti, istaknuo je u ponedjeljak ministar obrane Damir Krstičević na videokonferenciji ministara obrane EU-a i pozvao na nastavak suradnje članica Unije u sadašnjoj krizi.

 

Ministri obrane zemalja EU-a u ponedjeljak su održali prvu videokonferenciju posvećenu doprinosu obrambenog sektora u suočavanju s globalnom pandemijom, kojom je predsjedao visoki predstavnik Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell, priopćilo je ministarstvo obrane.

...

Ministri su razmijenili nacionalna iskustva u pružanju vojne potpore civilnim institucijama pri čemu je naglašena potreba za daljnjom suradnjom i solidarnošću članica EU-a.

„Reakcija Hrvatske je bila brza i pravovremena, a Hrvatska vojska bila je značajan faktor pomoći zdravstvenom sustavu u borbi protiv pandemije koronavirusa", rekao je potpredsjednik vlade i ministar obrane Krstičević predstavljajući doprinos Hrvatske vojske radu civilnih institucija i zdravstvenog sektora, navodi MORH.

Svi resursi usmjereni su na borbu s ovom pandemijom koja je pogodila cijeli svijet, naglasio je Krstičević.

"U vrlo ranoj fazi pojave Covida počeli smo s provedbom mjera koje su usmjerene na zdravstvo, sigurnost, obrazovanje i na gospodarstvo“, istaknuo je, naglasivši da su hrvatski vojnici u rekordnom roku, od manje od 72 sata izgradili potpuno autonomni kamp s mogućnošću prihvata 220 oboljelih pacijenata koji će značajno doprinijeti kapacitetima bolničkog sustava za liječenje oboljelih.

„I dalje ćemo biti u spremnosti pružiti pomoć zdravstvenim djelatnicima, kojima se još jednom želim zahvaliti na svemu onome što čine za zdravlje ljudi u Hrvatskoj“, poručio je hrvatski ministar.

Osvrnuvši se i na nedavni razorni potres u Zagrebu, Krstičević je rekao kako je Hrvatska vojska i u tom slučaju pravovremeno reagirala. „Pružili smo pomoć gradu Zagrebu i svim civilnim institucijama ovdje u gradu Zagrebu. Bili smo spremni i to ćemo raditi i dalje“.

Krstičević je posebno naglasio potrebu daljnje suradnje i solidarnosti država članica EU-a u ovoj situaciji, kao i pravovremeno i koordinirano poduzimanje mjera kako bi se spriječila daljnja eskalacija pandemije.

„Nužno je poduzeti pravovremene i koordinirane mjere kako bi zaštitili naše snage u operacijama i misijama“, rekao je Krstičević spomenuvši pritom poduzete mjere i aktivnosti koje pokazuju spremnost Hrvatske za davanje pomoći i solidarnosti partnerima i saveznicima u vremenima kada se jedino zajedničkim naporima može pobijediti trenutna kriza.

Kao dobre primjere suradnje spomenuo je strateški prijevoz koji je organizirala Vlada RH, a odnosi se na upućivanje hrvatskog i njemačkog medicinskog tima za NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti u Litvi i zajednički transport odnosno povratak hrvatskih snaga i snaga partnerskih zemalja Albanije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije iz Afganistana, stoji u priopćenju.

„Hrvatska će kao predsjedateljica Vijećem Europske unije i dalje zagovarati pravovremenu razmjenu svih iskustava, razmjenu svih informacija. Moramo se prilagođavati i moramo činiti najbolje što možemo u ovoj situaciji, a sve u funkciji zdravlja i zaštite naših građana i u Hrvatskoj i u Europskoj uniji“, zaključio je Krstičević.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 278 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com