Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

39 pripadnika kontingenta Hrvatske vojske je stavljeno u samoizolaciju

 
HRVCON
 

 

PRESS

 

 

Trojica pripadnika kontingenta Hrvatske vojske u Litvi su zaražena koronavirusom, a ukidaju se i svi komercijalni letovi unutar Hrvatske, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

 

"Tri vojnika u Litvi imaju koronavirus, a 39 pripadnika kontingenta Hrvatske vojske je stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati", rekao je savjetnik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga za zdravstvo, brigadni general Hrvatske vojske Boris Zdilar.

...

General Zdilar: Tri pripadnika HV-a pozitivna na koronavirus bit će prebačena u kamp s jako dobrim uvjetima

“Drugi hrvatski kontingent u Litvi ima tri pozitivna pripadnika na koronavirus, a četvrti pripadnik je u procesu testiranja. Sva trojica pripadnika pozitivna na koronavirus bit će prebačena u kamp u Pabradama s jako dobrim uvjetima za ovakve slučajeve. Trojica pripadnika ima blaže simptome bolesti i zasad nema nikakvih komplikacija. Naime, sinoć su obavljeni epidemiološki izvidi i 39 pripadnika stavljeno je u samoizolaciju također pod jako dobrim uvjetima. Naime, oni imaju zasebne sanitarne čvorove i ne koriste iste prostore kao i ostali pripadnici kontingenta, a hrana će im se dostavljati pred vrata”, rekao je general Zdilar.

Ostali pripadnici Hrvatske vojske u Hrvatskoj i u misijama i operacijama su dobro i 24 sata se prati situacija u zemlji i inozemstvu.

 

Sigurnost i zdravlje pripadnika HV-a apsolutni prioritet

Podsjetimo, temeljem odluke potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, a u skladu sa preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, u Hrvatskoj vojsci su poduzete mjere u cilju smanjivanja rizika od zaraze koronavirusom. Sva zapovjedništva Hrvatske vojske su u stalnom kontaktu sa županijskim stožerima civilne zaštite i zdravstvenom strukom te se kontinuirano prati situacija.

Sigurnost i zdravlje pripadnika Hrvatske vojske su apsolutni prioritet te su sve aktivnosti pripadnika Hrvatske vojske svedene na manju mjeru, koja će osiguravati održavanje spremnosti te omogućiti provedbu neodgodivih zadaća.

U skladu s navedenim, otkazano je sudjelovanje pripadnika Hrvatske vojske na međunarodnim aktivnostima – konferencijama, vojnim vježbama i tečajevima, odgođeno je provođenje vojnih vježbi te su aktivnosti u zemlji svedene na manju mjeru.

 

Koronavirus u Hrvatskoj i potres u Zagrebu

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da od jučer u 16 sati imamo 36 novozaraženih, što je sveukupno 418 bolesnika. Deset bolesnika je na respiratoru, a većina su kronični bolesnici. Također, najavio je kako će danas posjetiti Osijek gdje je došlo do porasta broja zaraženih.

Također, na konferenciji za medije ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je o nekoliko potresa koji su pogodili Zagreb sinoć i tijekom noći te ponovio kako je sve to očekivano.

Komercijalni letovi unutar Hrvatske bit će ukinuti, najavio je u srijedu ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

"Međunarodni zračni promet je praktički stao, dok su komercijalni letovi unutar Hrvatske minimizirani, a idemo u smjeru zatvaranja komercijalnih linija. Zračne luke, osim dubrovačke, bit će otvorene za slučaj slijetanja koji su nužni", kazao je Božinović.

Podsjetio je da je dubrovačka zračna luka otprije zatvorena zbog pojave koronavirusa.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: DPCM/MORH/Hina

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 320 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com