Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
GS OSRH

Sljedeći sastanak SEDM-a u ovom formatu održati tijekom lipnja 2021. u Zagrebu

 
Siniša Jurković
 

 

PRESS

 

 

Zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-bojnik Siniša Jurković sudjelovao je na videokonferenciji Foruma ministara obrane jugoistočne Europe (South-eastern Europe Defence Ministerial – SEDM) u formatu zamjenika načelnika Glavnih stožera koja se održala u srijedu, 3. lipnja 2020. godine.

 

Sastanak u formatu zamjenika načelnika Glavnih stožera država članica SEDM-a vodila je brigadna generalica Manushaque Shehu zamjenica načelnika GS OS Albanije.

...

U svom obraćanju general Jurković izrazio je snažnu potporu daljnjem radu inicijative te potvrdio kako će se sljedeći sastanak SEDM-a u ovom formatu održati tijekom lipnja 2021. u Zagrebu.

SEDM proces je inicijativa za regionalnu suradnju na području obrane i sigurnosti, pokrenuta na sastanku ministara obrane država jugoistočne Europe te ministra obrane Sjedinjenih Američkih Država 1996. u Tirani, kojom je prilikom vođena rasprava o budućnosti suradnje na području jugoistočne Europe s ciljem pronalaska učinkovitih mehanizama komunikacije te generiranja klime povjerenja koja će omogućiti sigurnosni dijalog u okružju.

Od tada pa do danas, temeljni cilj inicijative je jačanje suradnje država JIE na području obrane u duhu Partnerstva za mir (PfP), s konačnim ciljem integracije država jugoistočne Europe u euroatlantske i transatlantske integracije, posebice u članstvo NATO-a.

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 461 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com