Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
OS RH

Razgovaralo se o operacijama i obučnim misijama koje provodi Europska unija

 
Robert Hranj
 

 

PRESS

 

 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sudjelovao je 9. srpnja 2020. godine u Bruxellesu u Kraljevini Belgiji na sastanku Vojnog odbora Europske unije (European Union Military Committee – EUMC).

 

Sastanak je vodio predsjedavajući Vojnog odbora EU general zbora Claudio Graziano, a na početku se sudionicima obratio visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borell.

...

Na Vojnom odboru EU, uz admirala Hranja, sudjelovao je i vojni predstavnik pri NATO i EU kontraadmiral Predrag Stipanović i načelnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OS RH general-bojnik Denis Tretinjak.

Tijekom sastanka razgovaralo se o operacijama i obučnim misijama koje provodi Europska unija, razvoju strateških smjernica te preustroju tijela unutar Europske unije koja se bave pitanjima iz portfelja sigurnosti i obrane. Također, razmatrala se suradnja EU-a i NATO-a i njen budući razvoj, uključujući iskustva i naučene lekcije krize uzrokovane pandemijom COVID-19.

Načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Hranj na marginama sastanka sastao se s generalom zbora Claudiom Grazianom i predstavnicima Stalnog predstavništva RH pri Europskoj uniji i djelatnicima Vojnog predstavništva pri NATO i EU.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 380 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com