Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
I ministri mogu biti ljubomorni

Kotromanović vs Krstičević

 

Kotromanović vs Krstičević

 

PRESS

 

 

Kompleksi znaju biti jako problematični, ali ih se može relativno uspješno liječiti uz radnu terapiju

 

Ministar obrane Damir Krstičević u ponedjeljak je javnosti obznanio da ipak ostaje ministar. Na vijest je reagirao bivši ministar obrane - Ante Kotromanović
 
Ako je suditi po statusu na Facebooku, sadašnji i bivši ministar nisu u najboljim odnosima, iako ih veže i vojna povijest. 
 ...
 
Kotromanović je putem Facebooka poručio
 
'Svijet je spašen. Hrvatska je spašena od svih ugroza. Vanjskih i unutrašnjih. Ministar uvrijeđena frajla ostaje. Tko je sumnjao u to, pa ovo je jedno 20. ostavka za koju znamo od rata. Nikada veća politizacija i podjela u MORH-u, projekti stoje kao recimo helikopteri. Ekipa već godinu i pol nije sposobna napraviti natječaj za remont, a u požarima bi zlata vrijedili. Gdje je nestao sustav domovinske sigurnosti. Režimski novinari šute kao bubice! Živjeli dvostruki kriteriji', napisao je Kotromanović, koji je bio ministar obrane u vladi Zorana Milanovića. 
 
 
Reakcija potpredsjednika Hrvatskog sabora: 'Radi se o ljubomori'
 
Na Kotromanovićevu objavu reagirao je potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, isto na svom Facebook profilu. 
Velikim slovima Miljan Brkić je poručio: 'Kompleksi znaju biti jako problematični, ali ih se može relativno uspješno liječiti uz radnu terapiju'.
Nadalje, Brkić piše: 
 
'Drago mi je da je istinski heroj Domovinskog rata, moj prijatelj i 'ratni drug' general Damir Krstičević odlučio da će nastaviti obnašati dužnost potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane.  S druge strane, bilo mi je i do sada potpuno jasno da je naš zajednički suborac, prijatelj i bivši ministar obrane Ante Kotromanović malo ljubomoran na Damira, a to se moglo osjetiti kada je nakon katastrofalnog požara u Splitu i okolici izjavio da se sustav domovinske sigurnosti raspao na prvom koraku'. 
Brkić je potom objasnio što on smatra da su razlozi tolike ljubomore:
'Razlozi te ljubomore su mi potpuno razumljivi, jer Ante nije imao hrabrosti reći svom prijatelju Milanoviću ako se proračun za obranu realno ne uveća, ja nemam tu što raditi, kao što je to napravio Damir. Isto tako Ante kao ministar, uspio je samo osigurati remont starih zrakoplova 2. generacije ( koji imaju karakteristike 1. generacije), a Damir je u ime Vlade RH uputio Poziv za prikupljanje ponuda za nabavku 4. generacije borbenih zrakoplova. 
 
Vjerojatno je naš Kotroman malo ljubomoran i na to što je Krstičević uspio postići najšire moguće suglasje prilikom donošenja nove Strategije nacionalne sigurnosti, isto kao što će sigurno uspjeti i s konceptom Domovinske sigurnosti. 
 
 Moguće da je Kotromanovića malo pogodilo i to što je Krstičević uspio uz Vukovar, Varaždin, Ploče i u Sinju ponovno aktivirati vojarnu koju je baš Kotromanović zbog nedostatka sredstava u proračunu svojim potpisom zatvorio i proglasio trajno neperspektivnom. 
 
Siguran sam da Kotromanu nije bilo svejedno ni to što je vojarna dobila ime slavne '126. brigade HV' kojom je upravo zapovijedao Kotromanović.', napisao je Milijan Brkić te zaključio: 
'Na kraju krajeva svi smo mi od krvi i mesa, a možda nije ni loše malo ljubomore, ona može biti poticajna, može nas potaknuti na veću kreativnost, odlučnost i hrabrost. Ali kada pređe neku granicu, onda kao što vidimo iz današnjeg Kotromanovićeva komentara kojeg prenose mediji, može prerasti u teške komplekse. Iako mi nikada neće biti jasno kako je moguće da 'čovik od dva metra' kao što je Kotromanović može imati komplekse na bilo koga, a pogotovo na svoga suborca Damira Krstičevića – ipak me tješi rečenica koju sam danas čuo od svoga prijatelja liječnika, a ona glasi: KOMPLEKSI ZNAJU BITI JAKO PROBLEMATIČNI, ALI MOŽE IH SE RELATIVNO USPJEŠNO LIJEČITI – A RADNA TERAPIJA JE NAJUČINKOVITIJA' 
 
 
Kotromanović uzvratio Brkiću govoreći o svom mandatu ministra obrane
 
Kotromanović nije ostao dužan Milijanu Brkiću, pa mu je poručio: 
'Dragi Vaso hvala ti na javljanju i tvojim vrijednim komentarima. Da jako sam ljubomoran na taj vaš sustav domovinske sigurnosti jer ste lijepo prikazali kako funkcionira u praksi. 
 
Navijači i narod su se prije i bolje samorganizirali nego li ste vi pokrenuli sustav kriznog upravljana. 
 
Drugo, dragi prijatelju proračun MORH-a u 2015 bio je veći nego li danas što svatko zna tko prati MORH. 
 
Treće, da mi nismo remontirali postojeću eskadrilu aviona, a usput da ti napomen da se to izbjeglo za vrijeme mandata dvije vlade HDZ prije mene, danas o tome nas dva ne bi ni raspravljali. Zrakoplovstvo bi se jednostavno ukinulo. I to znaju svi koji prate MORH. 
 
Dalje da te podsjetim: donijeli smo sve strateške dokumente i dobili jednoglasnu potporu u Saboru. Oni se zovu: Strateski pregled obrane, Dugoročni plan razvoja OS, Zakon o obrani, zakon o službi o OS te Plan obrane RH i to prvi put u povijesti. 
 
Kažeš da sam ja ukinuo vojarne Vukovar, Sinj, Varaždin.To također nije istina. To su ukinuli tvoje kolege iz HDZ puno prije nego li sam postao ministar. Ploče nitko nije ukinuo. 
 
A da te malo informiran što smo mi sve pokrenuli s ono malo novaca: helikoptere, haubice, novi brodovi, nove jurišne puške, i još smo na nabavama godišnje znali uštedjeti 100 mil. kuna i uložiti u infrastrukturu...Itd. Svi koji prate MORH to znaju. 
 
Čudi me da si iznio niz netočnih činjenica ali očito je to posljedica nedostataka rada u Saboru i tvog dvomjesečnog godišnjeg odmora. Slažem se da je radna terapija dobra za liječenje kompleksa neinformiranosti!', poduže je objasnio nekadašnji ministar obrane potpredsjedniku Hrvatskog sabora.
 
Kotromanović Facebook

 

 

PRESS - UCM

 

 Foto: Petar Glebov/PIXSELL

 

 

Autor: UCM/mm

Izvor: croexpress.eu

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 468 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com