Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Predsjednik Meta: Hrvatska je tradicionalni prijatelj i partner Albanije

Ministar Krstičević s predsjednikom Albanije Metom

 

Albanija

 

PRESS

 

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević s izaslanstvom nalazi se u dvodnevnom službenom posjetu Republici Albaniji, gdje se u četvrtak, 5. travnja 2018. susreo s predsjednikom Republike Albanije Ilirom Metom.

 

U uredu predsjednika Meta u pratnji ministra Krstičevića bio je zamjenik ministrice obrane Republike Albanije, Petro Koçi.

...

Posjet ministra Krstičevića Albaniji nastavak je održavanja tradicionalnih prijateljskih odnosa između dvije države koje dijele zajedničke ciljeve i interese, a Krstičević je ovu prigodu iskoristio kako bi naglasio važnost daljnje suradnje u  pružanju potpore državama u regiji pri pristupanju NATO-u te spremnost Republike Hrvatske da svojim iskustvom pomogne Albaniji na njenom europskom putu, napose u području Zajedničke sigurnosno-obrambene politike.

"Hrvatska i Albanija njeguju prijateljske odnose, zajedničke interese i odgovornost u stabilnosti okruženja u Jugoistočnoj Europi. Hrvatska je spremna podijeliti svoja iskustva i podupire Albaniju na njenom euroatlantskom put", poručio je Krstičević i naglasio postojanje dobre bilateralne suradnje u okviru Američko-jadranske povelje u misiji Odlučna potpora (Resolute Support) u Afganistanu naglasivši kako je uvjeren da dvije države kao članice NATO-a mogu biti primjer koji će usmjeravati regiju prema euroatlantskim integracijama.

"Hrvatska će prvi puta predsjedati Vijećem EU-a u prvoj polovici 2020. godine, a naši prioriteti bit će borba protiv hibridnih i kibernetičkih prijetnji, strateško komuniciranje te jačanje kapaciteta i otpornosti partnera, dok nam je u geografskom smislu prioritet područje jugoistočne Europe", rekao je ministar Krstičević.

Predsjednik Albanije Ilir Meta izrazio je zadovoljstvo posjetom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Albaniji, izražavajući punu potporu nastavku bilateralne suradnje između dviju država, naglasivši pritom kako zahvaljuje doprinosu Hrvatske u NATO vođenoj operaciji KFOR na Kosovu.

"Hrvatska je tradicionalni prijatelj i partner Albanije i moram reći kako vjerujem da će dvije države dodatno produbiti međusobnu suradnju", kazao je predsjednik Meta.

Prvog dana službenog posjeta Albaniji, ministar Krstičević u pratnji zamjenika albanske ministrice obrane Kocija posjetio je Zapovjedništvo bojne za specijalna djelovanja gdje ga je primio zapovjednik kopnenih snaga RA, brigadni general Nazmi Cahani. Tom prigodom održana je i pokazna vježba pripadnika, a ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo viđenim.

 

Albanija

 
 

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. 1. Ured predsjednika Republike Albanije

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 322 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
U drugom krugu predsjedničkih izbora biti će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr