Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

HRVCON

Prezentacija opreme i sredstava za razminiranje te suprotstavljanje improviziranim eksplozivnim napravama
Pripadnici 1. HRVCON-a na zajedničkoj obuci u operaciji UNIFIL
 
UNIFIL
 
 

PRESS

 

 

 

Pripadnici EOD (Explosive Ordinance Disposal) tima iz sastava 1. hrvatskog kontingenta u operaciji Ujedinjenih naroda u Republici Libanon (United Nations Iterim Force in Lebanon - UNIFIL) sudjelovali su na zajedničkoj obuci FAMDEP (Familiarization Deployment) EOD voda sektora West i kineskog kontingenta (Chinese Battalion - CHINBATT) inženjerije.

 

Tijekom zajedničke obuke, koja se provodi sukladno planu obuke sektora Zapad UNIFIL, na prostoru predviđenom za uništavanje eksplozivnih sredstava provedena je prezentacija opreme i sredstava za razminiranje te suprotstavljanje improviziranim eksplozivnim napravama, kao i uklanjanje neeksplodiranih ubojnih sredstava, a nakon toga i praktični dio procedura.

...

Inženjerci iz sastava kineskog kontingenta prikazali su izradu prolaza u minskom polju te zbrinjavanje ozlijeđene osobe, koje su uspješno zajednički proveli pripadnici kineskog i hrvatskog sanitetskog tima. Nakon toga je zatraženo angažiranje EOD voda sektora Zapad zbog nailaska na sumnjivi predmet, odnosno moguće improvizirano eksplozivno sredstvo na putu.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Pripadnici Tima za detekciju mina i eksploziva uz pomoć specijaliziranih pasa  (Mine Detection Dog - MDD) iz EOD voda iz sastava talijanskog kontingenta prikazali su procedure otkrivanja eksplozivne tvari kod navedenog sumnjivog predmeta i procedure otkrivanja mina.

Pripadnici EOD voda iz sastava 1. HRVCON-a UNIFIL sukladno scenariju su po pozivu uspostavili tzv. Incident Point, pristupili izvidu sumnjivog objekta i proveli procedure neutraliziranja improvizirane eksplozivne naprave korištenjem EOD robota. Nakon toga su prikazali otkrivanje i uništavanje neeksplodiranog ubojnog sredstva na mjestu pronalaska, kao i zbrinjavanje neeksplodiranog ubojnog sredstva u području predviđenog za kontrolirano uništavanje.

Zajedničku obuku i demonstraciju sposobnosti pratili su pripadnici iz zapovjedništva UNIFIL među kojima i zapovjednik sektora West, brigadni general Paolo Fabbri, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo provedenom zajedničkom obukom.


I ovim, još jednim u  nizu prikaza sposobnosti pripadnici 1. HRVCON-a UNIFIL pokazali su visoku razinu znanja i vještina u različitim i posebno zahtjevnim zadaćama.

 

PRESS - UCM

 

 

 Foto: 1. Prvi HRVCON-a UNIFIL

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 309 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Budućnost Hrvatske je u rukama:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Nema slika
Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja