Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

Pripadnici 3. HRVCON-a na TT zborovima predstavili samohodni višecjevni lanser rakete 122 mm M-92 "VULKAN"
Pripadnici 3. HRVCON-a eFP na Danu neovisnosti Poljske
 
Poljska
 
 

PRESS

 

 

 

Pripadnici 3. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u Poljskoj u sastavu Borbene grupe pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence), sudjelovali su u nedjelju, 11. studenoga 2018., na taktičko–tehničkim zborovima u gradovima Orzyszu, Bemowo Piskiu, Gizyckom i Varšavi u sklopu obilježavanja Dana neovisnosti Republike Poljske.

 

Tom su prigodom, pripadnici 3. HRVCON-a na TT zborovima predstavili samohodni višecjevni lanser rakete 122 mm M-92 "VULKAN". "VULKAN" je raketno borbeno vozilo namijenjeno prvenstveno za nanošenje iznenadnih i koncentriranih napada protiv vatrenih sredstava, žive sile i drugih ciljeva koji se nalaze duboko u protivničkom teritoriju. S ovim oružjem postrojbe imaju znatnu vatrenu moć te mogu brzo i snažno djelovati, ostvarujući jedinstvo vatre i pokreta u najvećoj mjeri.

...

Glavninu snaga 3. HRVCON-a eFPBG-USA čini Bitnica SVLR iz sastava Topničko – raketne bojne, Gardijske mehanizirane brigade, Hrvatske kopnene vojske. Temeljna zadaća ove topničke postrojbe, kao jednog od rodova borbene potpore, je pružanje vatrene potpore tako što na protivnIka djeluje neizravnom vatrom čime osigurava i podupire pokretljivost borbenih rodova te zaštitu manevarskih snaga u provedbi operacije.

Zbog sposobnosti koje ima tijekom pružanja vatrene potpore, bitnica SVLR „VULKAN“ 3. hrvatskog kontingenta u sastavu Borbene grupe Poljska (BGP - Battle Group Poland) provodi obuku i zajedničko uvježbavanje sa saveznicima.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Na sjeveroistoku Poljske pripadnici OS RH sudjeluju u mirnodopskim aktivnostima koje su definirane kao NATO aktivnosti za postizanje i održavanje spremnosti te potpora jačanju sigurnosti Saveza i njezinih članica.

Aktivnosti su usmjerene prvenstveno na zajednička uvježbavanja kako bi se povećala interoperabilnosti među saveznicama.

tom smislu hrvatski vojnici provode pojedinačnu i zajedničku obuku s pripadnicima Sjedinjenih Američkih Država, kao vodeće nacije BGP, te pripadnicima oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije.

 

Poljska

 

 

 Foto: 1. ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 333 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com