Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

 Mario Pavišić bio je pripadnik 1. mehanizirane bojne "Tigrovi", sudionik Domovinskog rata
U Litvi obilježena prva godišnjica smrti Marija Pavišića
 
Litva
 
 

PRESS

 

 

 

Prva godišnjica smrti razvodnika Marija Pavišića, pripadnika prvog hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) obilježena je u srijedu, 12. prosinca 2018. godine u vojarni Rukla u Litvi.

 

Tim je povodom izaslanstvo 3. HRVCON-a eFP borbene skupine pod vodstvom Sjedinjenih američkih država na čelu sa zapovjednikom satnikom Željkom Trčekom uz pripadnike kontingenta, ujedno pripadnike 1. mehanizirane bojne "Tigrovi", odalo počast svom nekadašnjem kolegi, razvodniku Mariju Pavišiću, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen obilježja u vojarni Rukla.

...

Prvu godišnjicu smrti razvodnika Pavišića obilježili su i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Litvi Krešimir Kedmenec i prvi tajnik veleposlanstva Berislav Živković uz dva pripadnika 1.HRVCON-a, ujedno i pripadnika 1. Satnije Tigrova, koji su u svoje osobno i u ime Satnije odali počast preminulom Pavišiću.

Uz njih je obilježavanju prisustvovao i dočasnik litavske vojske Vitalijus Kuznecovas, koji je 1994. godine sudjelovao u mirovnoj misiji u Hrvatskoj, a 2017. u Litvi bio od velike pomoći prilikom nesretnog događaja te pomogao u organizaciji transporta preminulog Marija Pavišića iz Litve u Hrvatsku.

U vojarni Rukla u Litvi podignuto je spomen obilježje u sjećanje na preminulog pripadnika hrvatske vojske u sklopu NATO eFP-a, a ove je godine na njemu upisano i ime preminulog njemačkog vojnika koji je preminuo u prometnoj nesreći u sklopu obavljanja dužnosti.

Spomen obilježje simbolizira željeznog vuka koji je zaštitni znak Bojne pod čijim zapovjedništvom djeluju NATO postrojbe u Republici Litvi.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Mario Pavišić, pripadnik 1. hrvatskog kontingenta koji se nalazio u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti borbene skupine pod vodstvom SR Njemačke u Republici Litvi, dana 12. prosinca 2017. godine preminuo je u poslijepodnevnim satima u vojarni Rukla u Litvi.

Uz vojne počasti u zagrebačkoj vojnoj bazi Pleso, 13. prosinca 2017. godine, upriličen je doček tijela preminulog pripadnika 1. hrvatskog kontingenta koje je transportnim zrakoplovom iz Republike Litve prevezeno u Republiku Hrvatsku. Uz obitelj preminulog Marija Pavišića, dočeku su nazočili i čelnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OSRH sa suradnicima, uz pripadnike Oružanih snaga Republike Litve i Hrvatske.

Mario Pavišić bio je pripadnik 1. mehanizirane bojne "Tigrovi", sudionik Domovinskog rata, a u sastavu Oružanih snaga RH bio od 1996. godine.

 

Litva

 Foto: 1. ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 494 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com