Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

"Rezultat gađanja je odličan, sve smo mete pogodili"
Pripadnici 3. HRVCON-a sudjelovali na vježbi gađanja u Poljskoj
 
HRVCON
 
 

PRESS

 

 

 

Na strelištu vojnog poligona Bemowo Piskie u Republici Poljskoj u četvrtak, 10. siječnja 2019. provedeno je gađanje iz osobnog naoružanja - automatske puške PA md. 86 kalibra 5,45 mm u organizaciji rumunjskih oružanih snaga.

 

Na gađanju su sudjelovali i pripadnici 3. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj (eFPBG-USA).

...

Zapovjednik Desetine za upravljanje paljbom skupnik Nikola Kelić, nakon uspješno provedenog gađanja izjavio je: "Korisno je bilo surađivati s drugom nacijom, možemo isprobati različite vrste naoružanja. Prilikom ovakvih zajedničkih uvježbavanja komuniciramo i razmjenjujemo iskustva. Rezultat gađanja je odličan, sve smo mete pogodili."

Skupnik Kelić vjeruje kako će mu ova aktivnost pomoći i u daljnjem razvoju karijere: "Volim raditi nešto što do sad nisam radio i proširivati znanja i vještine. Nadam se da će mi vrijeme provedeno ovdje pomoći prilikom daljnjeg školovanja, razvoja sebe kao čovjeka, vojnika i vođe."

Naime, hrvatski vojnici zajedno s američkim, britanskim i rumunjskim vojnicima, trenutno se nalaze u Poljskoj u sastavu su Borbene grupe – Poljska, pod zapovijedanjem SAD-a u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – Enhanced Forward Presence). Borbena grupa pridodana je poljskoj 15. mehaniziranoj brigadi Gyzicko.

Sudjelovanje u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti važno je zbog zajedničkog uvježbavanja i obuke s ciljem povećanje interoperabilnosti među saveznicama.

 

HRVCON - Poljska

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 Foto: 1. OSRH / 3. HRVCON eFPBG-USA

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 208 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com