Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

Vodeća nacija BGP-a su Sjedinjene Američke Države, a uz hrvatske vojnike u grupi su i pripadnici oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije
Pripadnici 3. HRVCON-a u Poljskoj na vježbi 'Bull Run 8'
 
Bull Run
 
 

PRESS

 

 

 

 

Pripadnici 3. hrvatskog kontingenta kao sastavni dio Borbene grupe – Poljska (BGP) u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (Enhanced Forward Presence - eFP) sudjelovali su u vježbi uzbunjivanja postrojbi "Bull Run 8".

 

Cilj vježbe bila je provjera koordinacije između zapovjednih struktura Oružanih snaga Republike Poljske i NATO Borbene grupe – Poljska. Vježbom je obuhvaćeno uzbunjivanje postrojbi i odlazak na dodijeljeno područje te povratak u matičnu bazu.

...

Tijekom vježbe područje odgovornosti 3. HRVCON-a eFPBG-USA obišao je zapovjednik BGP-a pukovnik Donny W. Hebel, a zapovjednik 3. HRVCON-a satnik Žejko Trček upoznao ga je s razmještajem i zadaćama kontingenta u vježbi.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Na sjeveroistoku Poljske pripadnici Oružanih snaga RH sudjeluju u mirnodopskim aktivnostima koje su definirane kao NATO aktivnosti za postizanje i održavanje spremnosti te potpora jačanju sigurnosti Saveza i njegovih članica. Aktivnosti su usmjerene prvenstveno na zajednička uvježbavanja kako bi se povećala interoperabilnost među saveznicama.

Borbena grupa – Poljska jedna je od četiri borbene grupe koje predstavljaju konkretnu implementaciju koncepta ojačane prednje prisutnosti NATO saveza, razmještene u zemljama članicama, na njegovim istočnim granicama – Republici Litvi, Republici Latviji, Republici Estoniji i Republici Poljskoj. 

Vodeća nacija BGP-a su Sjedinjene Američke Države, a uz hrvatske vojnike u grupi su i pripadnici oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije. Glavninu snaga 3. HRVCON-a eFPBG-USA čini Bitnica SVLR sa svojim glavnim oružjem – samohodnim višecjevnim lanserom raketa 122 mm M-92 "VULKAN".

 

Bull Run

 Foto: 1. Treći HRVCON eFPBG-USA

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 628 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com