Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

OSRH

"Nikada se nemojte umoriti u davanju domovini! - izreka je koja na najbolji način  opisuje sve one koji će danas dobiti priznanje na svoj rad"
Svečanost povodom umirovljenja generala i brigadira OSRH
 
OSRH
 
 

PRESS

 

 

 

U Ministarstvu obrane RH u petak, 22. veljače 2019. održana je prigodna svečanost povodom umirovljenja dvojice generala i 13 brigadira te proglašenja najboljih vojnika i dočasnika OSRH u 2018. godini.

 

Svečanosti su nazočili izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane državni tajnik MORH-a Tomislav Ivić i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

...

Državni tajnik Ivić zahvalio je umirovljenim generalima i brigadirima na njihovom doprinosu izgradnji, jačanju i modernizaciji pobjedničke Hrvatske vojske. Također, čestitao je najboljim dočasnicima i vojnicima čiji je profesionalizam i entuzijazam jamac svijetle budućnosti Hrvatske vojske i čija služba služi na ponos i Hrvatskoj vojsci i hrvatskom narodu. "Nikada se nemojte umoriti u davanju domovini! - izreka je koja na najbolji način objedinjuje, odnosno opisuje sve one koji će danas dobiti priznanje na svoj rad, naše umirovljene generale i brigadire te najbolje vojnike i dočasnike za 2018. godinu," zaključio je državni tajnik Ivić.

- sadrža se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

General Šundov je istaknuo kako su visoki časnici koji se umirovljuju dali svoj doprinos u obrani i časno služili svojoj domovini, te stvarali Hrvatsku vojsku, a svoje najbolje godine života posvetili časničkoj karijeri. "Svatko je na svoj način dio svog života utkao u razvoj naših Oružanih snaga," rekao je general Šundov, te zaključio kako su upravo ovakvi pripadnici hrvatske vojske uzor i inspiracija vojnicima i dočasnicima u ostvarenju izvrsnih rezultata zbog kojih su nagrađivani i pohvaljeni i danas su zasluženo ovdje kao najbolji u 2018. godini.

Umirovljene časnike te najbolje vojnike i dočasnike OSRH u 2018. godini primila je i predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović. Tom prigodom umirovljenim generalima i brigadirima predsjednica je uručila zahvalnice i časničke bodeže, a najboljim vojnicima i dočasnicima prigodne, zahvalivši im na njihovom doprinosu Hrvatskoj vojsci i hrvatskoj državi.

U ime umirovljenih visokih časnika predsjednici RH na prigodnom obraćanju zahvalio je umirovljeni brigadni general Darko Pintarić, dok se u ime najboljih vojnika i dočasnika predsjednici zahvalio stožerni narednik Dalibor Delić.

 

OSRH

 

Foto: 1.  MORH / J. Kopi

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 712 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com