Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

Podizanje sigurnosti građana Saveza na njegovim istočnim granicama
Zapovjedno izviđanje 4. HRVCON-a u Republici Poljskoj
 
HRVCON
 
 

PRESS

 

 

Zapovjednik 4. hrvatskog kontingenta (HRVCON) NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – Enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj bojnik Predrag Srđenović sa suradnicima te predstavnik Zapovjedno–operativnog središta Glavnog stožera OSRH pukovnik Nikica Lemić proveli su od 17. do 22. ožujka 2019. zapovjedno izviđanje budućeg područja razmještaja 4. HRVCON-a na vojnom poligonu Bemowo Piskie.

 

Tom prigodom, zapovjednik 3. HRVCON-a u Poljskoj, satnik Željko Trček sa suradnicima upoznao ih je s aktivnostima i zadaćama koje su do sada proveli u sastavu NATO Borbene grupe u Poljskoj te im prezentirao plan aktivnosti za naredni period u kojem će svoje zadaće preuzeti pripadnici 4. kontingenta.

...

Tijekom izviđanja pripadnici 4. HRVCON-a obišli su lokacije vojnog poligona Bemowo Piskie koje koriste Hrvatski vojnici te se upoznali se načinom života i rada u međunarodnom okruženju.

Također, sastali su se sa zapovjednikom Borbene grupe Poljska američkim pukovnikom Donny W. Hebelom te sa zamjenikom zapovjednika poljske 15. mehanizirane brigade Gizycko brigadirom Bogdanom Rycerskim koji je izrazio uvjerenje u nastavak uspješne suradnje s pripadnicima Hrvatske vojske.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

U području aktivnosti na sjeveroistoku Poljske pripadnici 3. HRVCON-a eFPBG-POL nalaze se od listopada prošle godine. Za to vrijeme sudjelovali su u nizu vježbovnih i obučnih aktivnosti zajedno s pripadnicima američkih, britanskih i rumunjskih oružanih snaga u sastavu Borbene grupe.

Sve zadaće provode se prvenstveno u cilju povećanja interoperabilnosti među saveznicima.

Borbena grupa Poljska jedna je od četiri borbene grupe koje predstavljaju konkretnu implementaciju koncepta ojačane prednje prisutnosti NATO saveza, razmještene u zemljama članicama – Republici Litvi, Republici Latviji, Republici Estoniji i Republici Poljskoj s jasnom zadaćom – podizanja sigurnosti građana Saveza na njegovim istočnim granicama.

 

Foto: 1.  OSRH / 3. HRVCON eFPBG-POL

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 348 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com