Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

NATO

Potvrđena je puna sposobnost HRM-a za sudjelovanje u NATO vođenim operacijama potpore miru
NATO konferencija zapovjednika operativnih pomorskih snaga
 
NATO konferencija
 
 

PRESS

 

 

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli sudjelovao je na NATO konferenciji zapovjednika operativnih pomorskih snaga 2019. (NATO Maritime Operational Commanders' Conference 2019 – MOCC 2019), koja je održana u Savezničkom Zapovjedništvu pomorskih snaga (Allied Command Maritime – MARCOM) u Northwoodu od 27. do 28 ožujka 2019.

 

Domaćin konferencije bio je viceadmiral Sir Clive CC Johnstone, zapovjednik Savezničkog pomorskog zapovjedništva NATO-a (Allied Maritime Command – MARCOM).

...

Riječ je o NATO konferenciji koja okuplja operativne zapovjednike Savezničkih mornaričkih snaga s ciljem rasprave o nacionalnim i zajedničkim perspektivama sigurnosnih izazova u pomorskoj domeni.

Na konferenciji se raspravljalo o usklađivanju napora i postizanju učinaka zajedničkog djelovanja s ciljem odvraćanja mogućih ugroza te održavanja sigurnosti i stabilnosti u području odgovornosti MARCOM-a. Također, jedna od tema bila je i  buduća uloga pomorskih snaga saveznika kroz preustroj stalne zapovjedne strukture te nove koncepte raspoloživosti i strukture snaga.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Tijekom konferencije zapovjednik HRM-a imao je priliku razgovarati o učincima sudjelovanja 1. HRVCON-a, odnosno posade i broda HRM-a RTOP-41 "Vukovar", u  NATO operaciji Sea Guardian u Mediteranu u 2018. godini.

Ovom prilikom potvrđena je puna sposobnost HRM-a za sudjelovanje u NATO vođenim operacijama potpore miru kao i značaj doprinosa Republike Hrvatske u zajedničkim naporima osiguranja Mediterana kao prostora globalnog miroljubivog interesa.  

Kao jedan od najznačajnijih foruma Savezničkih zapovjednika mornaričkih snaga, Konferencija MOCC 2019 doprinosi usklađivanju napora održavanja stabilnosti i sigurnosti na moru te jačanju suradnje partnerskih zemalja.

 

NATO konferencija

Foto: 1. A. Bigava

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 242 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com