Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HV

Neophodne vještine preživljavanja, izbjegavanja odnosno bijega te otpora i izvlačenja
Središte za međunarodne vojne operacije provelo obuku preživljavanja
 
SMVO
 
 

PRESS

 

 

Središte za međunarodne vojne operacije (SMVO) provelo je obuku preživljavanja, izbjegavanja odnosno bijega te otpora i izvlačenja (Survival, Evasion/Escape, Resistance, Extraction) na poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunj u razdoblju od 1. do 12. travnja 2019.

 

Obuku je vodila satnica Renata Koković Novosel uz potporu instruktorskog tima SMVO-a i suradnika iz drugih postrojbi, a završilo ju je 10 polaznika. Certifikate o uspješno završenoj obuci polaznicima je uručio zamjenik zapovjednika SMVO-a pukovnik Abdulah Selimović.

...

To je šesta S.E.R.E. obuka razine C, a od 8. do 11. travnja provodila se završna vježba u neprekidnom trajanju od 72 sata.

Polaznici su usvojili neophodne vještine preživljavanja, izbjegavanja odnosno bijega te otpora i izvlačenja od trenutka njihove moguće izolacije i/ili zarobljavanja (za posade zrakoplova to je trenutak iskakanja odnosno prinudnog slijetanja, a za ostale pripadnike to je trenutak odvajanju od vlastitih i/ili prijateljskih snaga) do njihovog izvlačenja.

Obuka je namijenjena prvenstveno pripadnicima Oružanih snaga RH koji se upućuju u područje operacije ili misije na dužnosti visokog rizika od izolacije i zarobljavanja, kao i pripadnicima specijalnih snaga i postrojbi za dubinsko izviđanje te vojnim pilotima i zrakoplovnim posadama.

 

SMVO

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Foto: Hrvatska vojska

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 368 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com