Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

Obuka vojnika za učinkovitu borbu u urbanim uvjetima
Hrvatski vojnici na međunarodnom 'Spartan' tečaju u Poljskoj
Spartan
 
 

PRESS

 

 

Dvojica pripadnika 3. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – Enhanced Forward Presence) u sastavu Borbene grupe Poljska sudjelovala su od 15. do 18. travnja 2019. na "Spartan" tečaju u organizaciji poljske 15. mehanizirane brigade Gizycko.

 

Svrha tečaja, na kojem su sudjelovali hrvatski vojnici Matija Trgovčić i Robert Klanac, bila je obuka vojnika za učinkovitu borbu u urbanim uvjetima.

...

Tijekom intenzivnih treninga, na kojima su simulirane različite borbene akcije, poseban naglasak stavljen je na sigurnost tijekom borbenog djelovanja te na pravilno i brzo rukovanje osobnim naoružanjem. 

Vojnik Matija Trgovčić kao najvažniji preduvjet za uspješnu provedbu ovakvih borbenih zadaća ističe dobru suradnju i povezanost tima, što je posebno značajno u međunarodnom okruženju.

Zadovoljstvo s ukazanom prilikom za sudjelovanjem na ovom međunarodnom tečaju izrazio je i vojnik Robert Klanac, koji ovakve tečajeve smatra izvrsnom prilikom za stjecanje novih znanja i sposobnosti. 

- sadržaj se nastavlja -

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Polaznicima koji su uspješno izvršili sve postavljene zadaće potvrdnicu i oznaku "Spartan" uručio je brigadni general Norbert Iwanowski, zapovjednik 15. mehanizirane brigade Gizycko.

Tom prigodom general Iwanowski zahvalio je svima na suradnji te naglasio kako su ovakve zajedničke obuke i tečajevi od iznimne važnosti za razmjenu znanja i iskustva među saveznicima.

Pripadnici 3. HRVCON-a eFPBG-USA u sastavu NATO Borbene grupe Poljska, koja je pridodana poljskoj 15. mehaniziranoj brigadi Gizycko, zajedno s američkim, britanskim, rumunjskim i poljskim vojnicima provode uvježbavanja kako bi se povećala interoperabilnosti među saveznicama, a samim time i sigurnost građana Saveza na njegovim istočnim granicama.

Jedno od mnogobrojnih takvih zajedničkih uvježbavanja bio je i "Spartan" tečaj.

 

Spartan

 

Foto: POL 15.gbz

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 274 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com