Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRZ

Ovo je četvrti put kako su hrvatske zračne protupožarne snage pružale pomoć u gašenju požara u Izraelu
Povratak Canadaira i članova posade iz Izraela
Canadair
 
 

PRESS

 

 

 

Hrvatski tim s ukupno devet pripadnika Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i jednim avionom Canadair CL-415 vratio se u nedjelju, 26. svibnja 2019. iz Džave Izrael gdje su sudjelovali u pružanju humanitarne pomoći u gašenju požara, a temeljem zahtjeva Države Izrael i sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske o pružanju humanitarne pomoći u gašenju požara u Državi Izrael.

 

Za angažman hrvatskih, talijanskih, grčkih, ciparskih i egipatskih zračnih snaga koje su sudjelovale u gašenju požara, u Državi Izrael održana je ceremonija dodjele priznanja i zahvale za države koje su uputile svoje zračne snage u pomoć Izraelu.

...

Podsjetimo, hrvatski Canadair bio je angažiran u subotu, 25. svibnja 2019. na gašenju požara u središnjem području Izraela. Osim hrvatskog Canadaira, pomoć izraelskim snagama u gašenju požara pružala su po dva Canadaira iz Italije i Grčke, dva Airtractora iz Cipra te helikopteri iz Egipta.

Po povratku u matičnu bazu u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku kapetan posade Candaira CL-415 bojnik  Ivica Markač kazao je kako su i ovoga puta hrvatske zračne snage iskazale solidarnost i spremnost pružanja pomoći izraelskom narodu. “U dodijeljenom području provodli smo izviđanje i kontrolu stanja na požarištima zajedno s talijanskim i grčkim kolegama, a nakon uočavanja jednoga od požara brzo smo reagirali i ugasili požar”, iznio je bojnik Markač.

Ovo je četvrti put kako su hrvatske zračne protupožarne snage pružale pomoć u gašenju požara u Izraelu u zadnjih deset godina, a zahvalu Republici Hrvatskoj za pruženu pomoć kod gašenja požara uputio je veleposlanik Države Izrael u RH Ilan Mor u ime izraelskog naroda. Naglasio je da je Hrvatska i njezino vodstvo ponovno potvrdilo da smo dobri prijatelji kao i da Izrael može uvijek računati na nas.

Angažman hrvatskih snaga pokazuje solidarnost, a na ovaj način također se stječu iskustva letenja u međunarodnom okruženju i provjeravaju nacionalne i međunarodne procedure.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: 1. HRZ

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 613 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com