Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

MORH / HRM

Višenamjenski desantni brod Dixmude u Splitu će boraviti do 7. lipnja, a predviđeno je i zajedničko uvježbavanje sa snagama HRM-a
Ministar Krstičević u posjetu francuskom brodu Dixmude u Splitu
Dixmude
 
 

PRESS

 

 

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević 4. lipnja 2019. godine u Splitu posjetio je francuski brod Dixmude na poziv francuskog veleposlanika u Hrvatskoj.

 

Na svečanom prijemu s veleposlanikom, zapovjednikom broda i visokim časnicima te sa suradnicima iz Ministarstva obrane i Hrvatske ratne mornarice razmijenjene su poruke francusko-hrvatskog prijateljstva i partnerstva.

...

Istaknuto je kako su Hrvatska i Francuska članice NATO-a i Europske unije i blisko surađuju u brojnim područjima te je izražena zajednička želja za daljnjim produbljenjem odnosa općenito na području obrane i sigurnosti, a konkretno između dviju mornarica. 

Ministar Krstičević tom je prigodom izrazio snažnu potporu intenziviranju i konkretiziranju obrambene suradnje Hrvatske i Francuske, osobito u području zajedničke obuke i razmjene časnika. Također, izrazio je zahvalnost na francuskoj potpori u pripremi hrvatskog predsjedanja EU 2020. godine. 

Brod Francuske nacionalne mornarice, višenamjenski desantni brod Dixmude u Splitu će boraviti do 7. lipnja, a predviđeno je i zajedničko uvježbavanje sa snagama HRM-a.

Brodom su u Split stigla i 202 člana posade te 350 pripadnika Francuske nacionalne mornarice, kopnene vojske i marinaca. Zapovjednik broda je kapetan bojnog broda Jean Porcher.

Višenamjenski desantni brod LHD "DIXMUDE" (L9015) duljine je 199 metara, širine 32 metra te gaza 6,8 metara. Brod ima maksimalnu istisninu od 22500 tona, najveću brzinu 19 čvorova, a projektna nosivost uključuje prijevoz 450 marinaca, 16 teških helikoptera, dvije bespilotne letjelice, četiri manja desantna broda ili trećine mehanizirane pukovnije.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: Terence Wallet/Marine Nationale

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 349 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com