Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRM

Puno uspjeha na predstojećoj zadaći te siguran povratak u domovinu
Obalni ophodni brod-31 Omiš u vježbi 'ADRION 2019 LIVEX'
ADRION 2019 LIVEX
 
 

PRESS

 

  

Obalni ophodni brod-31 Omiš isplovio je u ponedjeljak, 17. lipnja 2019. Iz splitske luke Lora prema Crnoj Gori, gdje će od 18. do 28. lipnja 2019.  sudjelovati  u međunarodnoj vojnoj vježbi "ADRION 2019 LIVEX".

 

Uoči isplovljavanja brod su obišli načelnik Stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice komodor Damir Dojkić i zapovjednik Obalne straže RH komodor Milan Blažević, koji su posadi zaželjeli puno uspjeha na predstojećoj zadaći te siguran povratak u domovinu. Zapovjednik broda je poručnik bojnog broda Ante Silić. 

...

Međunarodna vojna vježba "ADRION" združena je vojna vježba država Jadransko-jonske inicijative, a provodi se od 2006. godine u cilju jačanja veza i razumijevanja među ratnim mornaricama sudjelujućih država te razvijanja interoperabilnosti u provedbi pomorskih operacija. 

U vježbi  sudjeluju ratne  mornarice Albanije, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije i Slovenije. Kroz fiktivni scenarij, sudjelujuće snage uvježbavat će pomorske komunikacije, traganje i spašavanje, taktičko manevriranje brodovima, ispitivanje, presretanje i ukrcaj na sumnjivo plovilo te topničko gađanje mete na moru.

Ovogodišnja vježba provodi se  u luci Bar te u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Crne Gore.  Vježbi „ADRION“ Hrvatska je  bila  zemlja domaćin 2008. i 2014. godine.

Podsjetimo, Jadransko-jonsko inicijativa osnovana je na Konferenciji o sigurnosti i razvitku Jadranskog i Jonskog mora u Anconi, 20. svibnja 2000. U studenom  iste godine prvo zasjedanje održano je u Hrvatskoj. Temeljni dokument ove inicijative je Ankonska deklaracija kojom se članice obvezuju na suradnju u područjima kulture, gospodarstva, turizma, zaštite okoliša, prometa, pomorstva, borbe protiv svih oblika kriminala i dr.

 

ADRION 2019 LIVEX

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: HRM: D. Mišić

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 351 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr