Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HRVCON

Čestitke vojnicima na dosadašnjim uspjesima i zahvala na dostojnom predstavljanju hrvatske odore, Hrvatske vojske i Republike Hrvatske

 
HRVCON
 

 

PRESS

 

 

 

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH general-bojnik Siniša Jurković posjetio je u četvrtak, 26. rujna 2019., u sklopu svog posjeta Oružanim snagama Republike Poljske, pripadnike 4. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti Borbena grupa – Poljska (NATO eFP BG-POL), koji su smješteni na vojnom poligonu Bemowo Piskie (BPTA) na sjeveroistoku Poljske.

 

Generalu Jurkoviću tom je prigodom zapovjednik Borbene grupe pukovnik Mark P. O’Neil predstavio zadaću, sastav i razmještaj Borbena grupa – Poljska, a zapovjednik 15. mehanizirane brigade Giżycko predstavio je neke od projekata i razmještaj postrojbi unutar vojarne.

...

Zapovjednik 4. HRVCON-a bojnik Predrag Srđenović upoznao je generala Jurkovića s dosadašnjim i planiranim aktivnostima 4. HRVCON-a, kao i s postignutim uspjesima i izazovima s kojima se susretao ovaj kontingent.

Brigadni general Jurković na kraju svog posjeta čestitao je vojnicima na dosadašnjim uspjesima i zahvalio im na dostojnom predstavljanju hrvatske odore, Hrvatske vojske i Republike Hrvatske te ih potaknuo da nastave s dosadašnjim radom u području aktivnosti.

Aktivnost ojačane prednje prisutnosti NATO saveza na svojim istočnim granicama usmjerena je na podizanje sigurnosti građana na tom području, čime Savez pokazuje sposobnost i spremnost za obranu integriteta i suvereniteta svih članica.

Hrvatski vojnici, zajedno s pripadnicima oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije, dio su Borbene grupe pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država, koja je pridodana 15. mehaniziranoj brigadi Republike Poljske. Osnovna zadaća Borbene grupe – Poljska je zajedničko uvježbavanje i povećanje interoperabilnosti među saveznicama koje sudjeluju u navedenoj NATO aktivnosti.

 

HRVCON

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 255 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com