Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
OS RH

"Ja uvijek govorim sebi i svima u HV-u kako smo mi vojnici 24 sata bilo u odori ili civilnoj odjeći"

 
Mirko Šundov
 

 

PRESS

 

 

 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov na konferenciji za medije održanoj u utorak, 26. studenog 2019. godine u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu, osvrnuo se na aktualna događanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, a vezano za slučaj nepravilnosti u 93. krilu HRZ-a u Zemuniku.

 

„Hrvatska vojska poštuje i provodi vrijednosti poštenog i časnog služenja domovini. To pokazujemo provedbom svojih zadaća kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Kao načelnik pohvaljujem rad pilota i zemaljskog osoblja HRZ-a u provedbi zadaća kao što su gašenje požara, hitno medicinsko prevoženje, traganje, spašavanje kao i zadaće u NATO misiji KFOR na Kosovu. Još jednom ističem kako odgovorno i profesionalno provodimo svoje zadaće“, rekao je na početku svog obraćanja general Šundov istaknuvši kako će se uložiti svi napori da se ovakvi slučajevi više ne bi ponovili.

...

Šundov: Vojnici su vojnici 24 sata u danu, s odorom ili bez nje

Ispričao je kako su utvrđeni propusti u 93. krilu HRZ-a, a ne u cijeloj Hrvatskoj vojsci kazavši kako je po primitku informacije o ovome događaju od strane Vojne policije, o istome odmah  izvijestio ministra obrane i predsjednicu Republiku Hrvatske.

„Ja uvijek govorim sebi i svima u HV-u kako smo mi vojnici 24 sata bilo u odori ili civilnoj odjeći. I za mene kao načelnika Glavnog stožera, najvažnije je da se poštuju zakoni, norme i pravila ponašanja u službi u Hrvatskoj vojsci, a osobito u vojnim objektima“, poruka je generala Šundova.

 

 

Šundov: Pripadnici Hrvatske vojske moraju se odgovorno ponašati inače će snositi posljedice

General Šundov objasnio je kako ovaj slučaj svakako nije prvi, a niti posljednji izvanredni događaj u Hrvatskoj vojsci no kako će svako nezakonito ponašanje biti sankcionirano.

”Hrvatska vojska ne skriva informacije od javnosti, postoji procedura kada se može komunicirati s javnošću radi istrage i potvrde da se nešto dogodilo. Iz ovog događaja izvukli smo pouke i naučene lekcije i učinit ćemo sve da sustav još bolje funkcionira”, rekao je načelnik.

Također, izvijestio je i o nestegovnom ponašanju trojice pripadnika Hrvatske kopnene vojske ovih dana u Austriji koji su odmah potom vraćeni u Hrvatsku i protiv kojih je pokrenut stegovni postupak. Oni su, ispričao je Šundov, konzumirali alkohol. 

„U vojsci je nulta tolerancija na alkohol. Ovo je poruka svima da odgovorno izvršavaju svoje zadaće, ako to ne rade, snosit će posljedice bez ikakvog izuzetka”, zaključuje general Šundov.

 

 

Hrvatska vojska sudjeluje u pomoći Albaniji zbog snažnih potresa

„Ministar obrane Damir Krstičević izvijestio me o zahtjevima za pomoć koju je uputila Republika Albanija zbog snažnih potresa. Mi smo odmah stavili na raspolaganje dva helikoptera koji će, ja vjerujem, biti u prilici prevesti tim civilne zaštite našeg Ministarstva unutarnjih poslova kako bismo pomogli našoj saveznici Republici Albaniji koja je ovoga trenutka suočena s ovom teškom situacijom“, rekao je na kraju načelnik GS OSRH general Šundov.

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 543 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com