Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

Vojnikinja Lorena Risek i vojnik Dino Bošnjak naglasili su kako nastavljaju obiteljsku tradiciju vojničkog poziva

 
Završena specijalistička obuka vojnika
 

 

PRESS

 

 

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi, od 14. srpnja do 11. rujna 2020. provedena je Specijalistička vojna obuka 1/2020. generacije kandidata koji se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika za vojno-stručne specijalnosti prometne, tehničke, zdravstvene i intendantske službe.

 

Tom prigodom, voditelj obuke bojnik Mirko Bošnjak osvrnuo se na ciljeve specijalističke vojne obuke, istaknuo važnost osposobljavanja vojnika za obavljanje zadaća po svojim službama prema dužnostima na koje će biti raspoređeni, osposobljavanja za obnašanje funkcionalnih zadaća u terenskim i stacionarnim uvjetima, kao i obučavanja u pravilnom rukovanju i uporabi te čuvanju i održavanju prometnih, tehničkih, intendantskih i zdravstvenih sredstava, uz ostvarenje najvećeg stupnja osposobljenosti u poslovima osobne vojno stručne specijalnosti.

...

U sklopu obuke u tehničkoj službi polaznici su obučavani za tehničko održavanje motornih vozila, tehničko održavanje električnih uređaja na motornim i priključnim vozilima, u zdravstvenoj službi za pružanje zdravstvene zaštite, u intendantskoj službi za pripremanje hrane, a u prometnoj službi za upravljanje terenskim motornim vozilima u svim uvjetima.

Vojnikinja Lorena Risek i vojnik Dino Bošnjak naglasili su kako nastavljaju obiteljsku tradiciju vojničkog poziva, a isto tako zahvalili se svim instruktorima i predavačima na prenesenom znanju i iskustvu.

Na kraju specijalističke vojne obuke izvršena je podjela potvrda o osposobljenosti a pohvaljeni su najbolji polaznici obuke.

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 540 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com