Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRM

Primarna zadaća operacije: doprinositi nastojanjima EU u prikupljanju i dijeljenju informacija,  sprječavanja krijumčarenja i trgovine ljudi, naftnih derivata i oružja
Započela ronilačka obuka za Libijsku mornaricu i obalnu stražu
 
Obalna straža
 
 

PRESS

 

 

 

U vojarni "Admiral Sveto Letica-Barba" u Splitu u ponedjeljak, 12. studenog 2018. započela je ronilačka obuka za pripadnike Libijske mornarice i obalne straže (LMOS).

 

Nakon sigurnosne i zdravstvene provjere, pet pripadnika LMOS-a započelo je s obučnim procesom u trajanju od pet tjedana. Kroz devet modula obuke, polaznici će steći stručna znanja i vještine nužne za obavljanje ronilačkih zadaća, a održat će se i predavanja iz područja ljudskih prava i pružanja prve pomoći.

...

Obuka se provodi u okviru operacije Europske unije EUNAVFOR MED Sophia, a primarna zadaća operacije je doprinositi širim nastojanjima Europske unije u prikupljanju i dijeljenju informacija,  sprječavanja krijumčarenja i trgovine ljudi, naftnih derivata i oružja.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Provođenjem ove obuke Republika Hrvatska povećava svoj doprinos naporima Europske unije kojima se nastoji doprinijeti jačanju kapaciteta libijskih institucija kako bi iste, u što većoj mjeri mogle samostalno obavljati zadaće s ciljem izgradnje sigurnog i stabilnog okruženja.

Naime, Hrvatska ratna mornarica sudjeluje u navedenoj operaciji od 2017. godine upućivanjem jednog operativnog časnika za operacije u Zapovjedništvo snaga/zapovjedni brod u području operacije, na bazi rotacije svaka četiri mjeseca.

 

 

 Foto: 1.HRM / D. Mišić

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 325 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com