Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Borbena grupa - Poljska 

Igor Đeri među najzaslužnijim pripadnicima BGP-a
Pripadnik Hrvatske vojske nagrađen u Poljskoj
 
Poljska
 
 

PRESS

 

 

 

U vojarni "Bemowo Piskie" u Poljskoj krajem prošlog tjedna održano je svečano postrojavanje pripadnika Borbene grupe – Poljska (BGP).

 

Vojnicima BGP-a, pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, Velike Britanije, Rumunjske i Sjedinjenih Američkih Država obratio se zapovjednik Borbene grupe američki pukovnik, Donny W. Hebel. 

...

Pukovnik Hebel u toj prigodi izrazio je zadovoljstvo svime što je napravljeno u proteklom razdoblju, posebice provedenim obučnim aktivnostima i zajedničkim uvježbavanjima svih sastavnica Borbene grupe.

Na svečanosti su uručena promaknuća i pohvale američkim vojnicima, a kao nagrada uručeni su coini najzaslužnijim pripadnicima BGP-a. Među odabranima, kojima je coin osobno uručio zapovjednik Borbene grupe, bio je i hrvatski vojnik Igor Đeri. 


Vojnik Đeri nalazi se na mjestu poslužitelja u 1. vodu Bitnice SVLR, a coin je dobio kao nagradu za svoj rad, za izuzetna vojnička znanja čime je primjer svim vojnicima.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

U Poljskoj, u sastavu BGP-a trenutno se nalazi 3. hrvatski kontingent čiju okosnicu čine pripadnici Topničko-raketne bojne Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a s bitnicom SVLR "VULKAN" sa zadaćom pružanja vatrene potpore manevarskim postrojbama Borbene grupe tijekom zajedničkih uvježbavanja. 

Borbena grupa – Poljska jedna je od četiri borbene grupe u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) na istočnim granicama Saveza sa zadaćom zajedničkog uvježbavanja i povećanja interoperabilnosti među saveznicima.

 

HRVCON

 Foto: 1. ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 331 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com