Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRZ

Planovi za budućnost na polju razmjene podataka o situaciji u zračnom prostoru
Republika Hrvatska domaćin četvrte ASDE radionice
ASDE
 
 

PRESS

 

  

Radionica o razmjeni podataka o situaciji u zračnom prostoru (Air Situation Data Exchange - ASDE) održava se u hotelu "Kolovare" u Zadru 12. i 13. lipnja 2019. godine.

 

Republika Hrvatska domaćin je četvrte radionice ASDE pod pokroviteljstvom Odbora za protuzračnu i raketnu obranu NATO-a (Air and Missile Defence Committee - AMDC), u organizaciji Ministarstva obrane RH i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Oružanih snaga RH (HRZ). 

...

Tema ovogodišnje radionice ASDE  je trenutni status i planovi za budućnost na polju razmjene podataka o situaciji u zračnom prostoru ("ASDE -  Current Status and Way Ahead"), a održava se u cilju informiranja ASDE zajednice o trenutnom statusu i događajima u području ASDE,  planovima i tendencijama u razmjeni podataka o situaciji u zračnom prostoru te određivanja zajedničkih područja interesa ASDE zajednice.

Prilikom otvaranja radionice, sudionike je pozdravio zapovjednik Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin" brigadir Goran Huljev koji im je poželio uspješan rad i ugodan boravak u Zadru.

ASDE

Predsjedavajući radionice je predstavnik Sjedišta NATO-a (NATO HQ) Paul Dendy, a na radionici sudjeluju predstavnici NATO HEADQUARTERS-a, SHAPE-a (Supreme Headquarters Allied Powers Europe), NCI Agencije (NATO Communications and Information Agency) te uz predstavnike Republike Hrvatske kao zemlje domaćina, predstavnici Austrije, Bosne i Hercegovine, Finske, Gruzije, Njemačke, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Norveške, Švedske, Švicarske, Turske i Ukrajine.

Ispred Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na radionici sudjeluje pripadnik Operativnog odsjeka Zapovjedništva HRZ-a satnik Tomislav Ciglec koji će predstaviti Hrvatski status u ASDE i predočiti planove za daljnji rad.

Tijekom dva dana održavanja radionice, sudionici će imati priliku za raspravu i razmjenu iskustava o razmjeni podataka o situaciji u zračnom prostoru u 2018. godini, implementaciji i tehničkim aspektima ASDE, a predstavnici zemalja sudionika održat će prezentacije o ASDE u svojim zemljama.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: HV / L. Parlov

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 259 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr