Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
Blagdan Svih svetih

Jedno od nezaobilaznih mjesta posjeta građana i članova stradalničkih i braniteljskih obitelji je i mjesto masovne grobnice na Ovčari

 
Blagdan Svih svetih
 

 

PRESS

 

 

Vukovarska groblja na blagdan Svih svetih od ranog jutra posjećuje velik broj Vukovaraca koji paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odaju počast svojim umrlima, a posebice je posjećeno Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

 

Na tome groblje pokapaju se poginuli ili umrli hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i članovi njihovih obitelji te civili stradali u agresiji na Vukovar 1991.

...

Po dostupnim podacima, na tome su groblju pokopana 423 poginula hrvatska branitelja, 310 civilnih žrtava rata, 163 umrla hrvatska ratna vojna invalida, dva umrla hrvatska branitelja te 57 članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

Brojni građani svijeće pale i cvijeće polažu i podno 938 bijelih, mramornih, križeva nedaleko središnjeg spomen obilježja, a simboliziraju broj žrtava ekshumiranih 1998. iz masovne grobnice na tome groblju.

Jedno od nezaobilaznih mjesta posjeta građana i članova stradalničkih i braniteljskih obitelji je i mjesto masovne grobnice na Ovčari odakle su 1996. ekshumirani posmrtni ostaci 200 branitelja i civila, odvedenih nakon sloma obrane grada Vukovara iz vukovarske bolnice i pogubljenih 20. studenoga 1991. na tome poljoprivrednom imanju udaljenom oko pet kilometara od Vukovara.

Brojni Vukovarci blagdan Svih svetih iskoristili su i za posjet u tek otvorenom vukovarskom Vodotornju, simbolu obrane grada 1991. u čiju je obnovu uloženo 46 milijuna kuna i koji je postao još jednim nezaobilaznim memorijalnim mjestom u gradu na Dunavu, kao podsjetnikom na obranu Vukovara 1991., stradanje grada i njegovih stanovnika, ali i pobjede u Domovinskom ratu.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 237 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com