Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

HRVCON

Pripadnici 3. HRVCON-a eFPBG-USA poljskoj javnosti predstavili su se sa svojim glavnim oružjem – samohodnim višecjevnim lanserom raketa 122 mm M-92 "VULKAN"
Pripadnici 3. HRVCON-a na vježbi 'BullRun9' u Poljskoj
 
HRVCON
 
 

PRESS

 

 

Pripadnici 3. hrvatskog kontingenta kao sastavni dio Borbene grupe Poljska (BGPOL) u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – Enhanced Forward Presence) sudjelovali su 9. i 10. travnja 2019. u vježbi uzbunjivanja postrojbi "BullRun9".

 

Cilj vježbe bila je provjera koordinacije između zapovjednih struktura Oružanih snaga Republike Poljske i NATO Borbene grupe Poljska. Vježba se sastojala od uzbunjivanja postrojbi, odlaska na dodijeljeno područjete povratka u matične baze. 

...

Tijekom vježbe, na taktičko–tehničkom zboru stanovnici grada Elka imali su prigodu upoznati se s opremom i naoružanjem svih sudionika vježbe. Pripadnici 3. HRVCON-a eFPBG-USA poljskoj javnosti predstavili su se sa svojim glavnim oružjem – samohodnim višecjevnim lanserom raketa 122 mm M-92 "VULKAN".

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Na sjeveroistoku Poljske pripadnici Hrvatske vojske sudjeluju u mirnodopskim aktivnostima koje su definirane kao NATO aktivnosti za postizanje i održavanje spremnosti te potpora jačanju sigurnosti Saveza i njegovih članica. Aktivnosti su usmjerene prvenstveno na zajednička uvježbavanja kako bi se povećala interoperabilnost među saveznicima.

Borbena grupa Poljska jedna je od četiri borbene grupe koje predstavljaju konkretnu implementaciju koncepta ojačane prednje prisutnosti NATO saveza, razmještene u zemljama članicama, na njegovim istočnim granicama – Litvi, Latviji, Estoniji i Poljskoj. Vodeća nacija BGPOL su Sjedinjene Američke Države. Zajedno s hrvatskim vojnicima, sudjeluju i pripadnici Oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije.

 

HRVCON

Foto: Hrvatska vojska / 3. HRVCON eFPBG-USA

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 226 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com